Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на Алфа156 1.8TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Интересно ми е ако му трака вариатора или повдигач или съединителя на климатика или износен разпределителен вал или...... още куп други как ще ги опишеш.
    Или му е паднала метална шайба във всмукателния колектор(като на мойто Пунто).
    Това имах предвид,като казах,че не може да се опише само с думи.
    Май някъде имаше качени звуци от вариатор и други...
    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
      Интересно ми е ако му трака вариатора или повдигач или съединителя на климатика или износен разпределителен вал или...... още куп други как ще ги опишеш.
      Или му е паднала метална шайба във всмукателния колектор(като на мойто Пунто).
      Това имах предвид,като казах,че не може да се опише само с думи.
      Май някъде имаше качени звуци от вариатор и други...
      М/у щтракане и тракане има разлика.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Нямам ни най малко желание да го чувам
        Имам някакво тракане, което е най-отчетливо около 2000 об. и така и не мога да разбера откъде е и дали не е някаква вибрация само (ще ми се), но ще отида на сервиз да видя те какво ще кажат. Мерси все пак.
        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
          Извинявам се на колегата, който е пуснал темата, че ще задам и аз един въпрос.

Ако не е тайна, как звучат тракащи биели?
          Обикновенно трябва някой да ти го покаже шума че да го познаваш за напред но ако има шум в биелните лагери най добре се чува ако задържиш колата на 3000-3500 на място на празен ход след отнемане на газта ако има прпблем в биелните лагери се чува едно причкукване точно като върнеш газта пробвай го няколко пъти. Ако има чукане (все едно някой чука с малък чук по двигателя) значи има проблем с лагерите но съм виждал коли които се карат така и нищо им няма до известно време най добре е ако има такова нещо да се сменят лагерите и ако е нужно да се шлайфа вала защото колкото повече се отлага толкова по скъп ще е ремонта едни лагери са 60лв труд около 100-150лв ако не е нужно да се шлайфа вала а ако се изчкака достатъчно дълго само колянов вал втора употреба е над 400лв
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
            Обикновенно трябва някой да ти го покаже шума че да го познаваш за напред но ако има шум в биелните лагери най добре се чува ако задържиш колата на 3000-3500 на място на празен ход след отнемане на газта ако има прпблем в биелните лагери се чува едно причкукване точно като върнеш газта пробвай го няколко пъти. Ако има чукане (все едно някой чука с малък чук по двигателя) значи има проблем с лагерите но съм виждал коли които се карат така и нищо им няма до известно време най добре е ако има такова нещо да се сменят лагерите и ако е нужно да се шлайфа вала защото колкото повече се отлага толкова по скъп ще е ремонта едни лагери са 60лв труд около 100-150лв ако не е нужно да се шлайфа вала а ако се изчкака достатъчно дълго само колянов вал втора употреба е над 400лв
            Оки. Благодаря. Ще го пробвам и това.
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Колега опитаи да махаш кабелите на свещите един по един само че и на малката свещ ако има разлика в шума лошо отиваш на лагери

Comment

Първоначално публикувано от CECY 156 Покажи съобщение
                Колега опитаи да махаш кабелите на свещите един по един само че и на малката свещ ако има разлика в шума лошо отиваш на лагери
                Той вече е отишъл на основен,само си чака датата,а тя е началото на юни
                RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                0899832271 Сашо

Comment

Toчно описано. Но същото горе долу може да се получи и от спукано бутало. Но се разбира едва след отваряне на двигателя. М/у другото на мен се оказа, че проблемът ми е дошъл от бедна смес и детонации при вдигането на високите обороти. Свещите ми бяха бели. Сега съм разглобил бензиновата помпа защото ми казаха, че там е филтъра (вътре в нея) Но той върви в комплект с помпата
                  Last edited by Stranger65; d.m.y г., 06:30.

Comment

Първоначално публикувано от CECY 156 Покажи съобщение
                    Колега, кои кабели. Ало имаш в предвид на свещите, нали се сещаш, че не може да се получи. Ако е на захранващите за бубините пак не става да изключиш цилиндър по цилиндър. Сам си обясни защо

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                      Toчно описано. Но същото горе долу може да се получи и от спукано бутало. Но се разбира едва след отваряне на двигателя. М/у другото на мен се оказа, че проблемът ми е дошъл от бедна смес и детонации при вдигането на високите обороти. Свещите ми бяха бели. Сега съм разглобил бензиновата помпа защото ми казаха, че там е филтъра (вътре в нея) Но той върви в комплект с помпата
                      Беднаъа смес се оправя само софтуерно с едно чипче няма начин да я пребориш по друг начин просто така е заложена и точно заради бедната смес стават дупките в буталата.
                      Макар че може да се получи и от не работеща ламбда сонда което е забила на бедна смес
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Беднаъа смес се оправя само софтуерно с едно чипче няма начин да я пребориш по друг начин просто така е заложена и точно заради бедната смес стават дупките в буталата.
                        Макар че може да се получи и от не работеща ламбда сонда което е забила на бедна смес
                        Напълно възможно. Но и компа пък не даша грешка

Comment

Напълно възможно. Но и компа пък не даша грешка
                          не свети или не дава защото лампата може да не свети а грешка да има но може и стойностите и да са в граници просто да работи с бедни смеси и все пак това да не се отчете като грешка от компа трябва да се закачи при баротеш двигател и да се тества.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

не свети или не дава защото лампата може да не свети а грешка да има но може и стойностите и да са в граници просто да работи с бедни смеси и все пак това да не се отчете като грешка от компа трябва да се закачи при баротеш двигател и да се тества.
                            Знам, ще бъде направено. А и все пак трябва да се провери и налягането на бензина в системата

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Ееее 2, 3 минути е сдяла в тези обороти. Не повече. А и маслото е на 1500 км. новичко е. Следващия път ще слагам 10 на 60.
                              Аве аз като ти направих чипа нали ти казах на 4-та и на 5-та повече от 7200 нема да дигне Мноо сложно да го обеснявам ма да знаеш че е така и е по добре за теб
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Знам, ще бъде направено. А и все пак трябва да се провери и налягането на бензина в системата
                                Споко ако налягането е зле и сондата работи пак ще има грешка в компа
                                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                                sigpic
                                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                                X